Мострени апартаменти
ВИДЕО
Начало Позвънете ни: +359 888 761387
Varna City Park сграда

Официално откриване на строителната площадка

Публикувано на 18 Април 2015

Първият затворен жилищен комплекс строи "Интерсервиз Узунови" във Варна

Официалното откриване на стрoителната площадка

Първият жилищен комплекс от затворен тип в градската част на Варна строи «Интерсервиз Узунови» АД. Стрoителната площадка, която официално беше открита днес, се намира в разширения център на гр.Варна в непосредствена близост до три булеварда - "Република", "Владислав Варненчик" и "Сливница".

Комплексът "Варна сити парк" се състои от 8 малки кооперации - на 6 + 1 етажа с по 1 вход, обградени от всички страни с парк."Решихме да застроим едва 28 500 хил. кв. метра, въпреки, че по закон и според размерите на терена имахме право на 60 хил. кв. метра", обясни Красимир Узунов, който провел международен конкурс за избор на проектант и изпълнител.

6000 кв. метра от терена са отделени за парк, а апартаментите на първите етажи ще имат и собствени градини. Предвидени са пейки и беседки, детски площадки за игра, фонтанчета за питейна вода. Спокойствие и тишина осигурява и съществуващата естествена зелена разделителна ивица между бул. "Република" и комплекса. Предвидени са кафе-бар, супермаркет и фитнес, както и място за разходка на домашните любимци извън комплекса.

8-те блокчета с имена на дървета са разположени така, че да не се засенчват помежду си - разстоянието между тях е между 15 и 30 метра. Теренът пък е с такова разположение, че тук е слънчево през целия ден.

Всичко това е подчинено на водещата концепция на проекта "Варна Сити Парк", която авторите с водещ проектант арх. Светослав Станиславов (архитектурно бюро «STARH») наричат "Човекът и личното му пространство". Комплексът е с контролиран достъп, с 24 часа видеонаблюдение и жива охрана. В него ще има 279 паркоместа - общо 110% спрямо броя на апартаментите. Сградата ще има централно парно със специална система за индивидуално измерване, която позволява заплащане само на енергията, използвана в жилището. Осигурена е възможност за монтаж на омекотителна станция за вода за всеки апартамент.

За строителството на бутиковите сгради ще бъдат използвани само най-качествени материали. Те са оформени в общ архитектурен ансамбъл: всеки от жилищните модули притежава собствен паркинг и парково пространство, което прелива в обща градина за целия комплекс.

Инвеститорът "Варна сити парк" ЕАД, част от групата "Интерсервиз Узунови" АД, е предвидил уникална система за заплащане на апартаментите, включваща договорен ипотечен кредит с лихва под 5,9 % и заплащане на цената след Акт 16. Първите клиенти получиха ключовете си още днес. 4 от блоковете ще са готови още в началото на септември, обеща днес Красимир Узунов. Официално срокът за довършването им е до края на 2015-та година, а на целия комплекс - 16 месеца след началото на строителството.

Галерия с фотографии от събитието

Избери си апартамент

Можете да направите повече от един избор в поле

Блок:
Етаж:
Вид:
Площ (в м2):
Изложение:
Статус:
Чудесно! Намерихме 236 апартамента.

Грешка или неточност?

Вашето име:
Текст за корекция:
Корегиран текст:
Отказ