Мострени апартаменти
ВИДЕО
Начало Позвънете ни: +359 888 761387
Varna City Park сграда

Любопитна информация за комплекса — всичко, което сте искали да научите

Публикувано на 7 Октомври 2015

«Варна сити парк» е нов жилищен комплекс разположен до булевард «Република», на 4,4 км от центъра на града. Ние предлагаме сигурност и спокойствие в жилища, на които сме обърнали внимание и на най-малкият детайл.

Блок «Акация»

Намери най-добрият апартамент

Идеята зад «Варна сити парк»

Три основни мотива са ни движели още от идейният проект:

  1. Да гарантираме сигурност и спокойствие на живущите;
  2. Да създадем условия за качествен начин на живот;
  3. Възможно най-ниски цени на жилището и чуствително понижени енергийни разходи.

Какво сме свършили по тези наши приоритети като факти?

Сигурност и спокойствие

Моят дом е моята крепост

Територията на целият комплекс е оградена с двуметрова ограда и е под 24 часово видео наблюдение. Достъп до комплекса се осъществява през 4 места - официалният вход и 3 пешеходни алеи. Вратите на пешеходните алеи и входните врати на блоковете се отварят само с чип карта на собственик. През официалният вход могат да влязат и гости след разговор със собственик по домофон, който да потвърди посещението. Издава се и временен пропуск за посетители на търговските обекти в комплекса, като те биват проследявани с видеокамерите.

Част от сигурноста за всеки собственик е прехвърлянето на идеални части земя от парцела (13 500 м2) на който е разположен комплекса. Тази част не се таксува отделно и е включена в цената на всяко жилище. Освен това финансовата сигурност на самата покупка е подкрепена от страна на инвеститора - 100% от стойноста на жилището се заплаща след издаването на Акт 16 на обекта. За строежа до издаването на самите нотариални актове се използва 100% капитал на инвеститора. Гаранционият депозит за имота, част от предварителният договор се внася в доверителна сметка открита на името на купувача.

Начин на живот

С какво е различен новият жилищен комплекс на Варна

«Варна сити парк» е създаден, за да покрие качествените критерии за живот по европейски модел. Комплекса е прекрасно място за млади семейства, както и за възрастни родители и пенсионери. Проектирахме осемте сгради в комплекса с идеята слънцето и светлината да станат част от вашият живот в тях. Разстоянията между блоковете достигат до 30м. Блоковете се намират сред 6000 м2 зелен парк в който освен пешеходните алеи има пейки за отдих както и беседки, разположени в зелените площи. Комплексът е естествено шумоизолиран от близкият булевард със зеленина. Аптека, супермаркет, кафе-сладкарница, фитнес и аеробика са търговските обекти на разположение на живущите. За децата сме приготвили изграждането на детска площадка. До всеки апартамент в комплекса е прокаран оптичен кабел за възможно най-качествена телевизия и интернет.

Подръжката на комплекса ви гарантира една чиста и приятна среда за живот. Администратор, чистачки, градинар и ел. техник се грижат за общите части във «Варна сити парк». Във всеки апартамент е прокарано парно отопление, което може да бъде управлявано за всяка една отделна стая на жилището. Парното е по желание на собственика, като освен практичната си част е част и от усилията ни да оптимизираме месечните разходи на живущите. Контейнерите за битови отпадъци се намират извън оградата на комплекса.

Подземен паркинг, покрит паркинг и гаражи ви осигуряват по-дълъг живот на автомобила и по-малко неудобства в лошо време. Защита от градушки, паднали клони и прочие. Осигурени са 279 паркоместа. Четири блока (от Д до З) са свързани с топла връзка към подземният гараж.

Материалите използвани при строежа на «Варна сити парк», както и качеството на строителството са нещо с което се гордеем и нещо което ще радва вас дълги години. Предлагат се различни варианти на завършеност от завършеност по БДС до вариант за цялостно обзавеждане.

Местоположението на самият комплекс осигурява придвижване до всяка точка в рамките на Варна за съвсем кратко време. На практика той се намира близо до геометричният център на града. Големите търговски обекти около самият него - Лидъл, Технополис, Практикер, Баумакс, Декатлон, ИКЕА и т.н. през намиращите се в близост Мол Варна, Гранд Мол, Мол Варна Тауърс и близките МЕТРО, Техномаркет и т.н го поставят на практика в търговския център на Варна.

Основната част от бъдещите живущи са млади образовани семейства с деца. Към месец октомври 2015 г. по-голямата част от комплекса е притежание на новите си собственици.

Цени и месечни разходи

Информация и примери

Преди да започнете да четете текста искаме да прочетете следните въпроси, които си задава всеки рационален човек когато стане въпрос за покупка на жилище:

  • Разходите за ток и парно на жилище, което няма добра изолация и тухли/панел?
  • Разходите за един месечен наем на жилище в града?
  • Разходите и усилията за подържане на общи части около вашето жилище и озеленяване?
  • Разходите и притесненията по имот без охрана (или сигурноста на възрастни родители)?
  • Разходите и амортизацията на автомобил, държан на открито?
  • Разходите по жилищен кредит без преференциални условия
  • Гаранцията при покупка на новостроящо се жилище?

Както споменахме в началото, направихме всичко по силите си цената на имот в комплекса в едно с месечните разходи за живот да се сведат до оптимален минимум. Какво точно означава това? Нека да започнем от най-важната част, а именно - с качеството на материалите и на строителството не сме правили и един компромис.

Цената която виждате е това което ще платите + нотариалната такса по прехвърляне. Апартаментите на «Варна сити парк» се продават директно от инвеститора на проекта и не са свързани с никакви допълнителни разходи освен обявената на сайта цена. Купувача заплаща нотариалните такси по прехвърлянето на имота на негово име. Какво означва това? Например за апартамент с обявена цена 64 000 евро ще заплатите около 2300 евро такса по прехвърлянето и това е всичко - цялата необходима сума!

Ние във «Варна сити парк» договорихме преференциални условия по ипотечни и жилищни кредити за наши клиенти с четири от най-големите банки в страната. В какво се иразяват преференциите? Два месеца преди издаването на Акт 16 за първите 4 блока (30 май 2016 г. блок от А до Г) и съответно три месеца преди издаването на Акт 16 за вторите 4 блока (20 декември блок Д до З) всеки наш клиент ще може да посети партниращите банки и да получи условия по-добри от пазарните към момента на посещението. Става дума за месеците март-април 2016 и юли-август 2016.

Месечната такса за всички предлагани услуги са на база закупена площ и са ~0,60 лв. за квадратен метър. Например за апартамент с две спални от 85 м2 ще се плаща 51 лв. месечно.

Парното за всеки апартамент се отчита от входната врата на апартамента до стаите му. Не се заплащат загубите на енергия в общите части по силата на договор с фирма Далкия и инвеститора на проекта. До 56% по-ниски разходи за отопление и охлаждане са пресметнатите разходи в сравнение с панелно жилище (пример: ако плащате редовно сметки за отопление/охлаждане по 200 лв, във «Варна сити парк» сметката ви ще е под 100 лв).

Във «Варна сити парк» ще намерите идеалният вариант да замените старото си панелно жилище с малко усилия.

Пример за продажба на съществуващо жилище с доплащане за апартамент във «Варна сити парк»

Продажна стойност на панелно жилище: 40 000 EUR
(тристаен апартамент)

Стойност на новото жилище в комплекса: 57 000 EUR
(тристаен, обща площ: 85,12 м2, чиста площ 69,20 м2, изба 4 м2)

Разлика: 17 000 EUR

Жилищен кредит за срок от 10 години: вноска 182 EUR (5.61% лихва)

Жилищен кредит за срок от 30 години: вноска 96 EUR (5.74% лихва)

Добрата новина? Това са пазарни лихви към днешна дата, а като клиент на «Варна сити парк» имате по-ниски лихви и съответно по-ниски вноски.

В случай, че това ви е първо жилище и искате да го закупите изцяло на кредит?

Да вземем горният пример: тристаен, обща площ: 85,12 м2, чиста площ 69,20 м2, изба 4 м2 на стойност (57 000 EUR) + таксата по прехвърляне ~2000 EUR = 59 000 EUR

Жилищен кредит за срок от 30 години: вноска 333,76 EUR (5.63% лихва)

Добрата новина? Отново - това са пазарни лихви към днешна дата, а като клиент на «Варна сити парк» вие имате по-ниски лихви и съответно по-ниски вноски.

А сега си направете сметка за месечните наеми и разходите за отопление, охлаждане и подръжка на апартамент под наем. После добавете и сигурноста и качеството на живот и ... т.н.

Какво е нужно на банката за да одобри кредит? Да и докажете, че сте в състояние да погасявате месечните си задължения. Всеки наш клиент е насочван към конкретен служител в избраната от вас банка партньор на «Варна сити парк», който да ви обърне специално внимание и да ви предложи преференциални условия.

Ако ви интересуват подробности или имате други въпроси свързани с «Варна сити парк» позвънете ни на тел: 0888 761387.

Нашите апартаменти и информация за комплекса

Искрено Ваш,
екипът на «Варна сити парк»

Избери си апартамент

Можете да направите повече от един избор в поле

Блок:
Етаж:
Вид:
Площ (в м2):
Изложение:
Статус:
Чудесно! Намерихме 236 апартамента.

Грешка или неточност?

Вашето име:
Текст за корекция:
Корегиран текст:
Отказ